Te Koop

Verkoopinformatie:                             

De recreatiewoningen op Recreatieterrein Het Oude Nieuwland staan op niet- commerciële erfpachtgrond welke wordt uitgegeven door de Stichting ’t Blaeuwe Huus (voorheen VVV Ouddorp aan Zee). De kavels zijn verschillend van grootte en de erfpacht bedraagt tussen de € 640,- en € 1100,- per jaar en geldt thans tot 31-12-2049.

Een voordeel van erfpacht is dat de aankoopbedragen van de recreatiewoningen veel lager kunnen blijven terwijl het grondstuk toch volledig tot je beschikking staat. Tevens is het een voordeel dat het erfpachtbedrag vaak in mindering kan worden gebracht bij je belastingaangifte.

Het beheer van Het Oude Nieuwland is in handen van de St. Het Oude Nieuwland waarvan het bestuur wordt gevormd door erfpachters zelf. Aan deze stichting betaal je ook de jaarlijkse servicekosten. Deze bedragen momenteel € 425,– per jaar en eigenaren betalen voor parkeren op het terrein € 25,- per jaar per auto. Het park is voorzien van een WIFI-installatie. Op Het Oude Nieuwland staan 161 recreatiewoningen die allemaal verschillend zijn. Het is een park met veel groen en zelfs in het hoogseizoen is het nog een oase van rust. Honden van eigenaren zijn niet toegestaan op het park van 1 juni t/m 31 aug. Honden van huurders en bezoekers zijn nooit toegestaan.

Indien een recreatiewoning wordt verkocht (of gekocht) dienen zowel verkoper als koper zich (alleen schriftelijk mogelijk!) te melden bij de St. ’t Blaeuwe Huus (de grondeigenaar) en de St. Het Oude Nieuwland. Overdracht dient plaats te vinden bij een notaris en is mogelijk met een akkoordverklaring van St. ’t Blaeuwe Huus (secretariaat: vvv@eilandmarketing.com). Voor het aanvragen van een akkoordverklaring en dus het plaatsvinden van een overdracht moet rekening worden gehouden met een termijn van 10 dagen (volgt eerder indien mogelijk!). Naast de gebruikelijke notariskosten moet bij een overdracht, conform de erfpacht voorwaarden, een extra jaarbedrag/canon van de betreffende erfpacht worden betaald aan de St. ’t Blaeuwe Huus en € 175,- aan de Stichting HON worden voldaan.

Het Oude Nieuwland is  nog steeds één van de weinige parken in Ouddorp waar de recreatiewoningen en de jaarkosten goed betaalbaar