Uitstapjes

Weekmarkten

Ouddorp, dinsdag van 08.30-14.00 uur
Goedereede, donderdag van 09.00-13.00 uur
Sommelsdijk, woensdag van 08.00-15.00 uur
Hellevoetsluis, Zaterdag van 09 – 16.00 uur
Renesse, woensdag van 08 – 13.00 uur (half mei – half sept)
Brielle, maandag van 09.00 – 16.00 uur (1mei -21 okt)
Goes, dinsdag en zaterdag van 09.00 – 16.00 uur
Middelburg, donderdag van 09.00 – 16.00 uur
Vlissingen, vrijdag van 08.00 – 16.00 uur

Kijk ook op de weekmarktensite.  Daar kun je op provincie of plaatsnaam zoeken, maar ook alle Braderie en seizoensmarkten vind je daar.


Uitstapjes vlakbij

Speeltuin “de Flipjes”www.speeltuindeflipjes.nl

Het Grevelingenmeer. Het grootste zoutwatermeer van west Europa. Aan de westzijde wordt het begrensd door de Brouwersdam en aan de oostzijde door de Grevelingendam. Het meer ligt op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Op en rond de Grevelingen kunt u mooie natuurwandeltochten maken, maar ook doen aan diverse watersporten en vissen. Op www.grevelingen.nl kunt u alle informatie halen.

Natuurgebied “Kwadehoek”. Dit natuurgebied is in het broedseizoen gesloten. Na 15 juli is het vrij toegankelijk. ER zijn verschillende wandel- en fietstochten in het gebied. Ga voor informatie naar www.natuurmonumenten.nl of naar www.vogelbescherming.nl

Ouddorp heeft een eigen website met informatie over activiteiten.

Goedereede. Een van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee. Goedereede telt ruim 11.000 inwoners. Goedereede heeft een rijke historie. Het schijnt dat er in de derde eeuw als sprake is van bewoning door boeren en vissers. In Goedereede is dan ook veel cultuur.  Ga voor meer informatie naar de site van goeree-overflakkee

Goeree-Overflakkee  op deze website vind je een schat aan informatie over wat er zoal te doen is op de eilanden.  (Goeree-Overflakkee :visitgo.nl )

Visafslag Stellendam.  Beleef de zeevisserij in al zijn facetten.

Haringvlietdam. Na de stormramp van 1953 werd besloten om het Haringvliet door middel van een sluizenwand af te sluiten van de Noordzee. Dit sluizencomplex heeft een lengte van één kilometer en werd voltooid in 1970. Bezoek dit indrukwekkende bouwwerk. Zie voor info: www.expoharingvliet.nl.

Brouwersdam. De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer. Met de bouw van de zes kilometer lange dam werd in 1962 begonnen en werd voltooid in 1971. Kijk voor nadere informatie op www.deltawerken.com. Rond de Brouwersdam is veel recreatie zoals een zeil- en surfcentrum (www.brouwersdam.nl)

Halverwege de Brouwersdam ligt Port Zelande  www.centerparcs.com

Uitstapjes verderweg

Op een uur rijden van Ouddorp ligt Vrouwenpolder met het Water- c.q. Deltapark Neeltje Jans. In dit Zeeuwse themapark is van alles te vinden: de Deltawerken, de waterspeelplaats, de orkaanmachine, de walvisexpo, de 3D-film, de zeehonden en alle andere attracties. Zie voor meer info: www.neeltjejans.nl.

Een groot aantal Zeeuwse dorpen en vele Zeeuwse bezienswaardigheden op schaal bewonderen? Dan bent u welkom in het park Miniatuur Walcheren. Een uitje voor jong en oud. Zie informatie op speelpark – Mini Mundi

Als u de drukte wilt ontvluchten is Terra Maris een goed reisdoel. Terra Maris is gevestigd in de sfeervolle Orangerie van het Kasteel Westhove, in het natuurgebied de Manteling. Het museum bestaat uit een aantal expositiezalen, zee-aquaria, een landschapstuin van 2,2 ha., een lunchcafe en een museumwinkel. Terra Maris ligt tussen Oostkapelle en Domburg (ongeveer 55 km. van Ouddorp). Zie www.terramaris.nl.

In Hellevoetsluis (half uur rijden vanaf Ouddorp) ligt het Droogdok Jan Blanken. Het 200 jaar oude droogdok is het enige nog werkende droogdok in Nederland. Een rondleiding door het bezoekerscentrum en de onderaardse gangen is leerzaam en spannend. Zie www.droogdok.nl.

Een rit met de stoomtrein van Goes via Kwadendamme naar het pittoreske dorpje Hoedekenskerke brengt u terug naar het verleden: de spoorwegen van de jaren `30. De spoorlijn van de Stoomtrein Goes-Borsele doorkruist het mooie Zeeuwse landschap. Gezeten op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en de 2e klasse geniet u van een ontspannen treinreis in een nostalgische sfeer. Zie www.destoomtrein.nl

Sleepvissen op de Westerschelde. Nadat er uitleg is gegeven over de vangst en deze goed is bekeken mogen de kinderen de vissen, krabben, garnalen enz. teruggooien. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Informatie op www.defestijn.nl. De rederij is ongeveer 100 km. van Ouddorp.

Afstanden van Ouddorp naar:

Hellevoetsluis 18 km
Middelharnis 19 km
Renesse 19 km
Brouwershaven 22 km
Brielle 27 km
Zierikzee 28 km
Neeltje Jans 32 km
Veere 39 km
Goes 50 km
Middelburg 51 km
Rotterdam 55 km
Vlissingen 57 km